Home>Nieuws>Bezoek Sjalom Salaam 26 april

Bezoek Sjalom Salaam 26 april

dinsdag 22 mei 2018

Sofie:

Wij gingen met de klas op 26-04-18 naar Sjalom Salaam. Dat was georganiseerd door het Etty Hillesum. Daar hebben we veel geleerd over de 2e wereldoorlog, we hebben stellingen beoordeeld, vragen beantwoord & en een korte film bekeken.

Het was daar leerzaam en leuk.

Tim en Jonathan:

Ik vind het heel interessant. En je ziet ook wel dat je al een vooroordeel hebt. Ik vond het ook heel gek dat er maar een iemand was van een klas die over was.

Ik zou niet weten hoe het gevoeld zou hebben als ik de enige van deze klas zou overblijven met een oorlog.

Dan zijn toch een hoop vrienden van je weg en dat zou niet leuk zijn.

Ik vind het ook apart dat je iemand veroordeelt om een ster, een hoofddoek, cappel maar heel veel van die mensen zijn ook gewoon aardig dus dat is onterecht. Ik heb meer geleerd over de oorlog en over mensen die veel vooroordelen hebben en ik ook. Ik vind het stom dat er oorlog komt door geloof. Het zou veel fijner zijn als iedereen aardig deed tegen elkaar. Ik vind ook dat iedereen mag weten in wie die gelooft.

Ik heb ook geleerd dat Sjalom en Salaam VREDE betekent.

Mia:

Toen ik in de ochtend naar school ging dacht ik : Werk! Maar toen zag ik een groepje kinderen bij juf op het schoolplein en hoorde ze praten over Sjalom Salaam en ik dacht: Yesss! We gaan ergens naar toe. Ik moest eerst mijn zusje naar de klas brengen, daarna ging ik zelf naar de klas. Ik hoorde dat we naar een of ander iets over Joden gingen. Eerst dacht ik dat het een beetje saai was, maar toen we daar waren en ik met Hester de opdrachten deed vond ik het best wel leuk! Na afloop deden ze een film aan over een meisje Felice. Toen realiseerde ik me dat we het best luxe hebben omdat we hier in Nederland veel vrijheid hebben in tegenstelling tot andere landen en vroeger. Verder vond ik het ook erg interessant en leuk…