Nieuwe ouders

Als uw kind voor het eerst bij ons op school komt, heeft u vast veel vragen. Wij hebben de meest gestelde vragen alvast voor u op een rij gezet. Staat de uwe er niet tussen? Neem dan gerust contact op met de leerkracht van uw kind.

Wat geef ik mijn kind te eten/drinken mee?
Geef uw kind ’s morgens wat te eten -liefst fruit- en drinken mee. Graag voorzien van een naam op de beker en/of het bakje en het liefst in een rugzakje.

Wat moet ik verder meegeven aan mijn kind?
Wilt u twee (pas)foto’s meegeven voor het planbord? Ook krijgt u het formulier ‘Dit ben ik’ mee. Wilt u dit invullen en afgeven voordat uw kind komt wennen? Wij zorgen dan dat het in groep hangt, voordat uw kind komt.

Wat moet ik regelen voor de gymles?
Twee keer per week maken we gebruik van het speellokaal. Uw kind heeft daarvoor gymschoenen nodig; deze blijven op school. Vraagt u even op welke dag de gym is en houd op die dag ook rekening met de kleding van uw kind, zodat hij of zij zich zoveel mogelijk zelfstandig aan en uit kan kleden.

Hoe geef ik door dat mijn kind allergisch is, of andere speciale aandachtspunten heeft?
U kunt aan de leerkracht doorgeven of uw kind allergisch is voor bepaalde stoffen in verband met bijvoorbeeld verjaardagstraktaties. Belangrijke informatie over uw kind moet u noteren op het ongevallenformulier. Dit formulier krijgt u toegestuurd, samen met het inschrijfformulier, via mail van de leerkracht en moet zo snel mogelijk weer terug naar school. 

Hoe is de ochtendroutine op school?
We willen 's morgens graag op tijd beginnen. De deur gaat om 8.20 uur open. U mag uw kind in de klas brengen. We vragen u om kort afscheid te nemen van uw kind.  Na de kerstvakantie is het afscheid nemen van de leelringen van  groep 2 bij de deur van de klas.  We starten de ochtend met een inloop. 

Wat moet ik verder weten?

  • De tas en de jas hangt uw kind aan de kapstok.
    Voor ‘kleine ongelukjes’ is schone kleding op school aanwezig (u mag ook wat kleding meegeven).
  • Elke twee weken, op maandag, komt een nieuwe editie van het Rankblad uit, waarin actuele informatie over gebeurtenissen op De Rank staat. Dit Rankblad wordt u digitaal toegezonden via SchouderCom/Varietasapp.
  • Leest u ook de mededelingen bij de deur van de klas (bijvoorbeeld over het thema waarover gewerkt wordt of het sparen van knutselmateriaal).