Home>Nieuws>Groep 5

Groep 5

dinsdag 22 mei 2018

Wij zijn groep 5 van de Rank. We zijn met 21 kinderen in de klas, 12 jongens en 9 meisjes.

Wij zijn een vrolijke groep en houden van grappen. Het leukste vinden we buiten spelen. Veel kinderen houden dan van voetbal. Als we moeten werken zijn we rustig, maar we kunnen ook heel druk doen.

Onze juffen zijn juf Hester en juf Sigrid. Ze leggen ons goed uit. Daarna kunnen wij al best heel zelfstandig verder met rekenen, taal, spelling en lezen. Als we iets niet snappen, leggen we ons blokje op vraagteken. We leren ook veel van elkaar, door elkaar dingen uit te leggen. We gebruiken ook tablets om extra te oefenen en soms leuke spelletjes te doen.

In groep 5 leer je rekenen, taal, spelling, lezen, aardrijkskunde, geschiedenis, topografie, natuur en techniek, handvaardigheid, tekenen, schrijven, muziek, gym en verkeer.

We houden van sport. In de winter gingen we schaatsen met de hele klas en kregen les van echte trainers. Met Koningsdag gingen we ook naar de Scheg. Eerst mochten we in de Speelpool rondrennen en spelen. Daarna hebben we het onderdeel atletiek gedaan. We zaten ingedeeld met grote kinderen van andere scholen, maar we waren soms zelfs beter!