Home>Nieuws>Groep 4

Groep 4

zaterdag 15 september 2018

Wij zijn de kinderen en juffen van groep 4. Dit schooljaar zijn we gestart met 32 kinderen in onze groep. Drie kinderen zijn van andere scholen op “De Rank” gekomen. Onze juffen zijn juf Hylkje en juf Mirjam.

Tijdens de eerste schoolweek hebben we kennismakingsgesprekjes, -spelletjes en –opdrachten gedaan, zodat we elkaar (nog) beter zouden leren kennen en ook al een idee zouden krijgen van wat we dit leerjaar in groep 4  gaan doen!

Nu, in de tweede schoolweek, zijn we met alle lessen begonnen. Voor het rekenen gaan we verder met het optellen en aftrekken tot honderd en leren we de tafelsommen. Voor taal gaan we al aan de slag met een stukje woordbenoeming. Zo leren we het lidwoord, het zelfstandig naamwoord, het werkwoord en nog meer! Ook met het lezen gaan we verder; dit doen we met de methode Etafettelezen. Tijdens de schrijflessen leren we de hoofdletters.

Natuurlijk leren we ook nieuwe dingen bij het tekenen, knutselen, gymmen, de muzieklessen en de verkeerslessen. We hopen er met elkaar een mooi en leerzaam jaar van te maken!

Binnenkort is de informatieavond. Dan gaan we onze ouders laten zien wat wij al kunnen!