Home>Nieuws>Doel van de week!

Doel van de week!

dinsdag 20 juni 2017

Doelen, acties en successen in groep drie.

Elke week bedenken de kinderen van groep drie samen met de juf een doel  van de week. Dit doel kiezen de kinderen uit de reflectiekaart van de ik-doelen die in onze groep hangt.

Samen praten we over de acties die bij het gekozen doel  passen en formuleren deze. Op het werkbord voor in het klaslokaal worden zowel  het doel als de acties genoteerd.

Gedurende een hele week proberen we aan het doel  te werken  en elke vrijdag reflecteren we op het gekozen doel. Mooi  is het om te zien dat de kinderen echt de dingen die nog moeite kosten én de dingen die gelukt zijn goed kunnen benoemen!

Dagelijks kijken we ook terug op de dag. We laten weten hoe we ons voelen en geven dat weer met groene, oranje en rode smileys. De kinderen kunnen vaak met argumenten uitleggen waarom ze voor een bepaalde stemming hebben gekozen. We noteren  ook de successen van de dag. Een succes kan bijvoorbeeld zijn: “Ik heb fijn gewerkt.” Of  “Mijn maatje heeft me goed geholpen tijdens het samenwerken.”

Soms zijn er ook grote successen en die mag je vieren! Bij de leestoets van kern negen lazen alle kinderen de woordjes van de Veilig en Vlot toets voldoende. De juf was super trots en daarom heeft ze de kinderen getrakteerd op Minion koekjes.