Home>Nieuws>De start in groep 8b

De start in groep 8b

zaterdag 15 september 2018

De eerste week zit er alweer op! Een bijzonder jaar zal het wel gaan worden…de laatste op de basisschool! Wij kijken uit naar een geweldig en fijn jaar met elkaar. De kinderen kunnen niet wachten om op kamp te gaan en met de musical bezig te gaan. Dat duurt nog wel even, maar tot die tijd staan er nog genoeg andere activiteiten op de planning!

De eerste week zijn wij begonnen met een Leefstijlweek. De kinderen hebben over zichzelf en elkaar verteld. En er is gesproken over veiligheid in de school en in de klas. Samen hebben wij een aantal regels afgesproken met elkaar. Deze zijn zichtbaar opgehangen in de afsprakenrups op het raam.

Wij hebben ook een start gemaakt met ons portfolio. Hierbij hebben wij het ‘Kwaliteitenspel’ gebruikt. Iedereen mocht 5 kwaliteiten uitzoeken die hij of zij bij zich vond passen. Hieruit kwamen waardevolle gesprekken tot stand in de klas!

Ook zijn wij gestart met het leren van de wereld met topografie. De kinderen hebben eerst een grote kaart van Noord-Amerika ingekleurd. Daarna zijn de kinderen begonnen met het plakken van een aantal naamkaartjes van landen, wateren en gebieden. De komende weken zal deze steeds verder worden aangevuld met plaatsen.